KANADA VİZESİ İÇİN GEREKLİ  BELGELER

Her Başvuru  Sahibinden İstenen Standart Evraklar;
*                En az 1 yıllık geçerli olan pasaportunuz.

*                Eğer varsa eski pasaportlarınız

*                1 Adet On Line doldurulmuş Kanada Göçmen olmayan vize başvuru formu

*                2 Adet yeni çekilmiş 45 mm X 35 mm ebatlarında arka fon beyaz orjinal resim olmalıdır. ( Resim Ölçüleri Pasaport ölçüsü olan 5*5 ölçülerinde kesinlikle olmamalıdır.)

*                Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

 

*                Arşivli Sabıka Kayıdı  ( Adliyeden veya E-Devlet Şifresi kullanılarak temin edilebilmektedir . 16 Yaşın Altındaki Çocuklar için gerekli değildir )

*                Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı   ( İlgili nüfus müdürlüklerinden Anne,Baba, Çocuk ve Kardeşlere ait bilgilerin yer aldığı nüfus bilgileri yer almalıdır )

 

TURİSTİK VE TİCARİ BAŞVURULAR İÇİN
İşveren İseniz

  • Antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi (orjinal ) kişinin firmadaki ,kurumdaki görevi ve gidiş amacı belirtilmelidir.
  • İmza sirküleri
  • Faaliyet Belgesi (son tarihli), Şirket Vergi Levhası , Ticaret Sicil Gazetesi
  • Banka Hesapları /kredi kart fotokopisi/tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gönderen ek belgeler)
  • İş (ticari) gezilerinde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.
  • Yolcu tanıdık yanına gidiyorsa (Kanada’ daki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı, oradaki kişinin maddi durumu gösteren evrak, pasaport fotokopisi ve oturumu)Davetiye Commisioner for oaths yada Noter Onaylı olmalıdır..

 

Çalışanlar İçin

  • Çalıştığı firma ya da kurumdan konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Son 3 ayın maaş bordrosu ve SSK onaylı işe giriş bildirgesi
  • Son 3 ayın aylık sigorta bildirgesi
  • Çalıştığı firmanın vergi levhası
  • Faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Banka hesapları / kredi kartı fotokopisi/ tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gösteren ek belgeler)
  • İş (ticari) gezilerde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.

 

  • Yolcu tanıdık yanını gidiyorsa (Kanada’ daki kişiyi tanıtıcı evraklar -davet yazısı, oradaki kişinin maddi durumu gönderen evrak, pasaport fotokopisi, oturum vs.)

 

Emekliler İçin

  • Emeklilik cüzdanı
  • Hesap cüzdanları, tapu fotokopileri, kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren belgeler
  • Yolcu tanıdık yanını gidiyorsa (Kanada’ daki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı, oradaki kişinin maddi durumu gösteren evrak, pasaport fotokopisi, oturum vs.)
  • Uçak rezervasyonu

 

Öğrenciler İçin

  • Öğrenci belgesi
  • 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noter tasdikli muvafakat name
  • Ailesiişveren, çalışan ve ya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir .
  • Kanada’ya öğrenci olmak için gidiliyorsa,gideceği okuldan gelen davetiye

 

Ev Hanımları İçin

  • Banka hesapları /tapu fotokopileri / kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren belgeler.
  • Eşi çalışıyor, işveren veya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir. K

Başvuru Sahiplerine Önemli Uyarı

Kanada Kültür  Merkezimiz dışında ücret karşılığında hizmet sunan kişiler, yetkisiz acentalar ya da tercüme bürolarından hizmet almanızı kesinlikle önermemekteyiz.

Deneyimlerimiz bu kişilerin genellikle yanlış bilgi ve belge sunduğunu göstermiştir. Bu durum vize başvurularının olumsuz sonuçlanmasına yol açmaktadır.