Kanada da calismak için öncelikle çalışma vizesi almalısınız. Çalışma  vizesi almak için iş teklifi alınması zorunludur. Çalışma vizeleri bir kaç çeşittir;

Geçici Çalışma İzni ;

Kanada çalışma vizesinin bu türünde iş verenden teklif almak zorundasınız. Firma vergilerini ödeyen ve işçiye ihtiyacı olduğunu kanıtlamış olmak zorundadır. İnternet üzerinden bulabilirsiniz. İki yıl tam zamanlı olarak çalıştığınız takdirde göçmenlik hakkınız olacaktır.

Eğitim Seviyesi Gerektirmeyen Meslekler;

Kanada çalışma vizesi verirken üniversite veya kolej programlarından mezun olmayı gerektirmeyen işlerde yasal düzenlemeye gitmiştir. Bu düzenlemelerle inşaat işçiliği, ağır sanayi makinaları operatörlüğü, çiftlik işçiliği, petrol çıkarma endüstrisi vbg. mesleklerde iş bulabilirsiniz. Kanada çalışma vizesi almak için oradan iş bulmanız şarttır.

İş Ziyaretleri ;

İş ziyaretleri için Kanada çalışma vizesi almanıza gerek yoktur. Ziyatetçi vizesi almak yeterli olacaktır.

Kanada çalışma vizesi almak istiyorsanız öncelikle Kanada’dan iş bulmanız şarttır.