Kanada da çalışmak istiyorsanız gerekli bir kaç şart vardır.Aşağıdaki şartlar temel şartlardır;

  • İyi seviyede İngilizce bilgisine sahip olmalısınız, eğer değilseniz sizler için dezavantaj olacaktırç
  • Nitelikle meslek gruplarına girmelisiniz.
  • Kanada da çalışmak istiyorsanız belli bir iş deneyimine sahip olmalısınız. İş deneyimi orada iş bulmanız ve çalışma izni almanız konusunda kritik rol oynamaktadır.

Çalışma şartları eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. Aranın şartlara buradan ulaşabilirsiniz. Şöyle bahsedebiliriz;

İşveren Odaklı Çalışma İzni

Kanada’da aktif olan şirket veya kurumdan davetiye almak suretiyle sahip olacağınız çalışma iznidir. Uzatılması mümkün olan bu çalışma izninin azami geçerlilik süresi 4 senedir ve bu sürenin sonunda yabancı işçi olarak tekrar Kanada da tekrar çalışmak istiyorsanız en az iki sene çalışmalısınız

Açık Çalışma İzni ;

Kanada’da bazı şartlarda izin verilen çalışma vizesidir. Geçerlilik süresi, Kanada’da bulunduğunuz konuma göre çalışma izniniz olur. Uzatılması mümkündür.

Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni ;

Kanada da eğitim sürecinden sonra verilen vizedir. Çalışma vizesinin süresi bir çok faktöre göre değişiklik gösterir.

 

Co-op Çalışma İzni ;

Kanada staj programlarıdır. Staj programına ve eyaletin izin verdiği şartlarda çalışma izniniz vardır. Bu tamamen eyalete ve programınıza göre değişiklik gösterecektir.

Eğer bu özelliklerden birisine sahipseniz bizlerle buradan iletişime geçebilirsiniz – İletişim