Genel Bilgiler

HomeStay Programı ve Diğer alternatifler

Bir dili en iyi öğrenmenin yolu, hiç kuşkusuz o dili yaşayarak ve konuşulduğu ülkede öğrenmekdir. Eğitiminize devam ederken, Kanada’lı bir ailenin yanında kalmak sizlere dil açısından ve bir çok yönden çeşitli avantajlar sağlayacaktır. Kuzey Amerika kültürünü öğrenmek, gittikçe küreselleşen dünyamızda, uluslararası iş ortamında sizlere ömür boyu faydalanabileceğiniz bilgiler ve tecrübeler kazandıracaktır.

Kanada’lı aile yanında kalmanız, sizlere okulunuzda öğrendiğiniz bilgileri güncel hayatta kullanma ve pratik yapma imkanı sağlayacak ve daha kısa zamanda sizleri doğru ve etkili bir biçimde hedefinize ulaştıracaktır. Aile yanında kalmanın rahatlığı, sizlere zaman olarak da avantaj sağlayacak ve sadece çalışmalarınıza konsantre olmanıza imkan tanıyacaktır. Doğal olarak her ailenin kendine göre yaşam tarzı ve her evin belirli kuralları vardır,ailede sizden bu kurallara saygı göstermenizi bekleyecektir.

Aileler için ödenen konaklama ücreti Kanada standartlarına göre çok cüzi bir ücrettir. Dolayısıyla aileler konaklama açısından önemli bir hizmeti en ekonomik şekilde sizlere sunmuş olurlar.

Ailenin size sunduğu hizmetler:

– Sizin için tahsis edilen eşyalı bir oda
– Kahvaltı, Öğle yemeği ve  Akşam yemeği
– Evde kullanabileceğiniz eşyalar


Diğer Alternatifler

Aile yanında konaklama haricinde, Hotel, Hostel,Oda-Kahvaltı, Executive Suits ve gibi alternatifler bulunmaktadır.

Vize İşlemleri

Kanada’ya öğrenci veya turist olarak gitmek istediğinizde Kanada Konsolosluğundan vize almanız gerekmektedir. Vize almak için gerekli maddi şartlara sahip olduğunuzu belgelemeniz ve eğitiminizden sonra geri döneceğinizi garanti etmeniz gerekmektedir. Kanada vize başvurusunu sadece Ankara’daki Kanada Konsolosluğuna yapabilirsiniz.

Kanada Konsolosluğu – Ankara
Cinnah Caddesi No: 58,  06690 Cankaya – Ankara
Fax: 0 (312) 409 27 14

Öğrenci vizesi için tek girişli olmak üzere $125 Kanada Doları talep edilmektedir. 6 aydan daha uzun süreli başvurularda, sağlık raporu alınması gerekmektedir.Sağlık Raporunu Konsolosluğun anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarından
almanız gerekmektedir.

Vize için talep edilen belgeler

Pasaport

– Vize formu , 4 resim.
– Sabıka Kaydı
– Okul ücretinin ödendiğine dair belge
– Kalacağınız yerle ilgili detaylar.
– Ekonomik durumunuzu gösteren evraklar

(Tapu,İş sahibi iseniz Vergi levhaları,Şirketin kuruluş gazetesi,Ticaret sicil belgesi,İmza sirküleri,eğer çalışıyor iseniz maaş bordraları, Banka hesap durumunuzu gösteren belgeler, Araba ruhsat fotokopileri, eğer
öğrenci iseniz yukarıda belirtilen belgelerden ailenizin ekonomik durumunu gösteren evraklar )
– Kanada’daki okuldan Kabul Belgesi.
– Halen öğrenci iseniz okulunuzdan alınacak öğrenci belgesi.
– Eğer çalışıyor iseniz, iş yerinizden alınacak izin belgesi ve tekrar geri döneceğinize dair belge.

Genel Olarak Eğitim Bütçeniz

– Okul kayıt ücreti ………………………… $ 100-125
– Dil Kurs ücreti *( Aylık ) ………………. $ 800 -1200
– Sağlık Sigortası ( Aylık ) ………………. $ 60-75
– Aile yanında konaklama kayıt ……….. $ 200
– Aile yanında konaklama ( Aylık ) ……. $ 750 -950
– Ulaşım Kartınız ( Aylık ) ……………….. $ 135
– Cep Harçlığınız ( Aylık ) ……………….. $ 350 -500

 Yukarıdaki Ücretler Kanada  Doları olarak belirtilmiştir.

* Dil Kursları haftada 20 ve 30 saat olarak kabul edilerek, kurs ücretleri aylık olarak belirtilmiştir. 3 ay ve daha uzun süreleri kurslar için fiyatlar daha ekonomikdir. Üniversite öğrenimi için (8 aylık okul dönemi ) toplam harcamalarınız ortalama 14.000 ile 20.000 Kanada Doları arasında değişebilir.

1 Kanada Dolari  = 1.97 YTL

Sıkça Sorulan Sorular

Previous

Vize

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*